pondělí 1. prosince 2014

Je papež František třináctým mormonským apoštolem?





Kontroverzní nadpis? Kontroverzní nápad?

Papež František překonává všechna očekávání a všechny hranice. Dokonce historicky pozval mormonského apoštola Henry B. Eyringa do Vatikánu.

Členové Církve Ježíše Krista Svatých Posledních dnů - mormoni - věří, že je vede 12 apoštolů a prorok. Je proto takřka kacířské říct, že by nějaký nemormon - byť by to byl papež - měl pravomoc od Boha.

Skutečně to však nemůže nastat?




Ježíš Kristus založil v Izraeli Kvorum svých 12 apoštolů. I přesto, že tomuto kvoru dal Klíče Království, vyvolil později ještě 1 apoštola MIMO Kvorum - apoštola Pavla. Ten byl určen k odlišným úkolům než dvanáctero.

Pravomocně vysvěcené Kvorum 12 dlouhou dobu o novém samostatném apoštolovi a jeho vysvěcení NEVĚDĚLI. Pavel také přinesl některé nové koncepty a způsoby, jak nahlížet na biblickou tradici (jako v případě obřízky a otázky pohanů). 



Kristus přinesl světlo do života Saula
a Pavel přinesl světlo do rané Církve...


Tento fakt nijak nepopíral skutečnost, že Kvorum 12 od Spasitele získalo všechny potřebné klíče. Můžeme tedy očekávat, že by to nebylo proti Nauce ani v dnešní době.

Je možné, že by právě František byl "třináctým apoštolem"?




Je možné, že Pán se v Posledních dnech rozhodl spojit křesťany všech zemí a nauk, aby společně čelili Ďáblovo království? 

Je možné, že Pán do čela nejstarší křesťanské církve postavil člověka, jenž se nejvíce ze všech jeho předchůdců přiblíží Znovuzřízené pravdě Evangelia?




Je možné, že muž, který je nazýván "posledním papežem", bude tím, kdo přivede katolické věřící blíže do pravého Božího stáda?



Papež František nosí na krku od počátku tento kříž. Na něm není klasický katolický ukřižovaný Ježíš, ale Živý Pastýř - Kristus - tak, jak ho vidí právě Znovuzřízená Církev. 


Vyzývám vás, abyste se o této otázce modlili. A budu rád za vaše komentáře.







Žádné komentáře:

Okomentovat