sobota 20. prosince 2014

Křesťané, jste vůbec křesťané?



Několik málo myšlenek z poslední doby, adresované některým křesťanským bratrům a sestrám.


1. Křesťané, pokud souhlasíte se zabíjením a mučením svých nepřátel (byť by to byl největší terorista všech dob), pak byste měli přijít s nějakým novým názvem vašeho náboženství.

2. Rozumím, že téměř 2000 let se lidé snaží vymyslet, jak z "Miluj bližního svého" udělat "Odsuzuj kohokoliv, kdo nevěří tomu samému co ty", ale přeci jen - to není to, co Ježíš kázal. Opravdu. Podívej se do té knihy, co držíš v ruce, když na gay pride křičíš, že homosexuálové skončí v pekle.

3. Chápu, že Bibli používáte jako nástroj k tomu, abyste své náboženství povyšovali nad všechna ostatní a odmítali dialog s nimi. Ale nevyslovujte při tom alespoň jméno našeho Pána. Jeho chování a jednání bylo na tisíc honů vzdálené vaší arogantní nadřazenosti.

4. Gándhí, se svou filosofií nenásilí, dodržoval evangelium lásky více než většina takzvaných "křesťanů". Nemáte z toho trochu blbý pocit, když byl přitom hinduista?

5. Jestli svým "křesťanským chováním" protiřečíte všemu, co Ježíš Kristus dělal s láskou a ohleduplností, tak nejste jeho následovníci. Jste pouze jeho fanoušci.



Jakub Sobek
(Budu rád, pokud si mě přidáte na FB a Googlu)



Žádné komentáře:

Okomentovat