čtvrtek 1. ledna 2015

Proč se v katolické církvi šíří ČERNÝ JEŽÍŠ?




Je tomu již téměř rok, co jsem byl na "Chválách" katolické mládeže. Tam byl ve středobodu obrovský kříž s "černým Kristem".  Přišlo mi to již tehdy trochu zvláštní. 

Všiml jsem si od té doby několikrát postupného šíření této symboliky v rámci katolické církve.

Nyní jsem byl svědkem toho, že přímo na ekumenické bohoslužbě, započaté kardinálem Dukou, stojí totožný "černý Ježíš", provedený ve zvláštním stylu.




Co symbolizuje tento černý Spasitel? Má nějakou souvislost s ČERNOU MADONNOU, která se šířila v křesťanských mystických proudech?

Odkud tento tmavý Vykupitel pochází? Někteří tvrdí, že z černošských komunit.

"V afrických kostelech bývá Ježíš Kristus velice často zobrazován s černou barvou pleti. Při rozhovoru s jedním zambijským knězem jsem se zvědavě ptala, jakou barvu by měl asi ďábel a čerti. Odpověď byla rychlá a jednoznačná: "Bílou, samozřejmě..."




Přesto je zvláštní, že kult Černé Madonny je rozšířený zvláště v evropských zemích. Někteří historici zastávají názor, že černý Kristus pochází, stejně jako černá Madonna, z egyptského náboženství.

"Historici zjistili, že egyptská bohyně Isis se svým dítětem Horem byli předchůdci Černé madony. Kult Isis bylo dominantní náboženství ve starém Římě. Římské legie nesly sochy Isis, která držela černé dítě (Hora), po celé Evropě. Když byla Evropa násilně donucena ke křesťanství, postavy černé Isis a černého Hora nebyly zničeny, ale změnily pouze svá jména na Černá madona s dítětem – Panna Marie s Ježíškem."


I to však nemůže být plnohodnotným zdůvodněním.



Malý černý Ježíšek s děsivou tváří...


Středověký kult se vrací v moderní době. Proč?



Papež Benedikt zdraví posluchače před obrazem Černé Marie s malým černým Ježíškem


Uctívání Černé Madonny a Černého Ježíše se v katolické církvi objevuje hlavně poslední desetiletí.




(Obraz černé Madony je v Polsku vystaven spolu s obrazem tamního papeže)


Papež Jan Pavel II. byl známý svou úctou k angolské soše černého Krista, která jej - podle některých - očarovala nemocí.




Černý Ježíš v černošské Angole možná ještě nepůsobí tak zvláštně. Co ale řekneme, když se stejný motiv dostává i do Evropy?




I poslední 2 papeži se nedávno přímo před kamerami rozhodli modlit u obrazu Černé Marie s malým děťátkem, a to přímo ve Vatikánu.



Oba papežové mají své kontakty s BLACK MARY i samostatně.



Papež Benedikt XVI. ještě jako kardinál Ratzinger



Papež František na návštěvě v Brazílii. Tamní černošská Madona je dalším z mnoha příkladů.




Podobná situace se opakuje i s postavou Spasitele.

ČERNÝ NAZARÍN je velice známá socha, kterou křesťané na Filipínách považují za posvátnou a konají s ní každoroční tradiční pouť, jež se podobá masovému šílenství.




Filipínci jsou z černého Nazarínce pobláznění... Jeho křížová cesta připomíná starověká rituální dramata.




Co na tento fenomén říkáte vy?




Budu rád za vaše názory a komentáře.



Jakub Sobek
(Budu rád, pokud si mě přidáte na FB a Googlu)



3 komentáře:

  1. Ahoj.Protože to není pana Marie a Ježíš.To říkaji pro goje,pro dobytek-učení navenek.Uvnitř katolicismu je to Simiramis a Tamůz,proto také vyobrazuji tmavou barvu,ale na tom nezáleži.
    Historie je takova:Noe měl syna Chama,Cham splodil Chuse(to už bylo po potopě)Chus splodil Nimroda(zakladatel Babylonu)Chus měl manželku Simiramis,když zemřel Chus,Nimrod se oženil s vlastni matkou.Když Nimrod zemřel Simiramis vymyslela že po smrti odstěhoval se na slunce a stal bohem,aby nestratila svoji moc a začali uctívat slunce(skutečny původ vánoc,nic společného to s narozenim Ježíše nema,je to slunovrat,s velikonocemi provedli to samé a dokonce kvuli tomu změnili kalendář)Když s někym otěhotněla,tak si vymyslela,že Nimrod sestoupil ze slunce a ona otěhotněla.Porodila Tamuze.Tamuz už to nevim přesně,myslim že byl roztrhan divočáky.To co nam představuji jako Panu Marii a malého Ježíše je ve skutečnosti Simiramis oplakáva Tamuze.Popisuje to i Bible.Z Babylonu vyšla lež do celého světa,celý svět stoji na základech lži.Bible popisuje že Babylon opojil všechny národy.Katolická organizace je ve skutečnosti antikřesťanskou,jen se schováva za křesťanstvi,svedla mnoho lidi na falešnou cestu.Bible popisuje že nemáš mit cizích bohu,to znamena ani uctivani Pany Marie,nic takového v Bibli neni.Změnili i Sobotní 7den na neděli.Bible ji popisuje jako falešnou církev pokračování Babylonu.Dělaji vše proti Bibli,vše převraci z nohou na hlavu.Jen Papež představuje nového imperátora a uctivani boha Dagona,Baala,Hora atd.to jest(satana).Jinak ti přiložim odkaz,záleži na tobě jestli začneš pátrat a budeš se chtít ostat k pravdě.Jen řeknu,že Bible je nejstrašnějši pravda jakou lze poznat.Může tě dovést tam odkud opravdu pocházíme.Jsme stvořeni,žádna evoluce.
    https://www.youtube.com/channel/UCH3jiwCQYzdyksfdS0F3ArQ

    OdpovědětVymazat
  2. Měl jsem za to, že jste chytřejší... Píšete zde neskutečné bláboly ve stylu NWO a New-Age religion. Ani z Googlu neumíte vyhledat informace o tzv. Czarne Madonně, Kristu trpícím a posmívaném, kterého uctívá zejména řád Nejsvětější Trojice (OSST) atd. Opravdu mimo realitu ty Vaše nesmysly. Nemluvě o tom, že urážíte katolíky, kteří vědomě a dobrovolně v žádné pohanské modly ergo ďábly NEvěří. To byste měl vědět, než někomu "připíšete" víru v ďábly jako Isis, Hor atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvil jsem o organizaci, ne o lidech!
      A pokud myslíte,že neumím vyhledat oficielní informace.To je váš názor.Oficielní informace jsou stejné jako když si pustíte televizi,samá pravda.
      Ale proč máte rytíře s maltezským pohanským křížem(symbol uctivíní slunce)ve svém nicku,kteří pronasledovali pravé křesťany a maji jich na svědomí miliony,to by mě opravdu zajímalo

      Vymazat